ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
logo-kentro-175
A+ A A-

Ψηφιακός Κόσμος

       Ζώντας την εποχή όπου επιχειρείται η «υπέρβαση» της ανθρώπινης φύσεως και η αποδόμηση της διακρίσεως ουσίας – φαινομένου «παρακολουθούμε» την έκλειψη του υποκειμένου και την επακόλουθη μετάλλαξη του στη μορφή του ειδώλου.
Και ο άνθρωπος τι θα κάνει;
Θα απαρνηθεί την «κληρονομιά» της δημιουργίας του ( «εκ του μη όντος εις το είναι ημάς παρήγαγες») και την πορεία για την ολοκλήρωσή του ( από το κατ’εικόνα προς το καθ’ομοίωση);
Στην μονογραφία αυτή αναλύεται η παρούσα κατάσταση και παρουσιάζεται η πατερική θεολογία περί της φύσεως του ανθρώπου και της αναδείξεως του ΠΡΟΣΩΠΟΥ ως της μόνης διεξόδου από την κρίση, υπαρξιακή και πολιτισμική.
Η ανθρωπολογία και οντολογία της καθ’ημών Αγίας Αποστολικής και Καθολικής Εκκλησίας είναι η «κιβωτός» της πορείας του ανθρώπου προς τον Θεό.

Δρ. Δημήτριος Κ. Γερούκαλης

 

Μοιραστείτε το!

Τα νέα μας

Πρόσφατα

 

Επικοινωνείστε μαζί μας

Αστική Εταιρεία

Ιπποκράτης

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αλεξάνδρου Διάκου 4 • 853 00 Κως

Τ (+30) 22420 24728 • Φ (+30) 22420 24793
e Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Back to top