ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
logo-kentro-175
A+ A A-

Πολιτισμική Ταυτότητα Νήσου Κω

   Με την παρούσα μονογραφία διατυπώνονται βασικές θέσεις για την νοηματοδότηση της Πολιτιστικής ταυτότητας της Κω.
   Η πρόοδος της κοινωνίας προϋποθέτει πολίτες ελεύθερους και αυτόνομους με επίγνωση του πολιτισμού του οποίου είναι φορείς. Γιατί, για να διασταυρωθείς κριτικά με έναν πολιτισμό σημαίνει όχι μόνον πως εσύ είσαι άλλος, μα πως έχεις επίγνωση αυτής της ετερότητας και ακόμη γνωρίζεις από τι συνίσταται ετούτη εδώ.
   Διαφορετικά κριτική διασταύρωση δεν γίνεται και ίσως ούτε καν διασταύρωση: ο άλλος πολιτισμός μπαίνει μέσα σου ή μάλλον σε υπερφαλαγγίζει «στο πι και φι» (από τον 19ο αιώνα και μετά όλοι βιάζονται) και εσύ τις πιο πολλές φορές δεν παίρνεις είδηση περί τίνος πρόκειται: αυτό σημαίνει, ανάμεσα στα άλλα, ζωή μέσα στην άγνοια, έλλειψη αυτογνωσίας, αλλά έλλειψη επιγνώσεως και του άλλου, είτε πολιτισμού, είτε προσώπου, είτε κοινωνίας, είτε ιστορίας, είτε θρησκείας, είτε πνευματικής προτάσεως, γράφει ο μακαριστός π. Παύλος Φλωρένσκυ, πολυδιάστατη προσωπικότητα του σύγχρονου πολιτισμού και της ρωσικής θεολογίας.
    Οι μονογραφίες που θα εκδοθούν στην ομώνυμη σειρά από την Αστική Εταιρεία «Ιπποκράτης» καλύπτουν μια ολοκληρωμένη πρόταση κοινωνικής παρεμβάσεως και επαναπροσδιορισμού ως προς τον Λόγον της υπάρξεως μας, στοιχείο θεμελιώδες για την νοηματοδότηση του βίου μας.
Δρ. Δημήτριος Κ. Γερούκαλης

Μοιραστείτε το!

Τα νέα μας

Πρόσφατα

 

Επικοινωνείστε μαζί μας

Αστική Εταιρεία

Ιπποκράτης

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αλεξάνδρου Διάκου 4 • 853 00 Κως

Τ (+30) 22420 24728 • Φ (+30) 22420 24793
e Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Back to top